Translate

FAQ

F: Vad är sneakerliv?
S: Sneakerliv består dels av dokumentärprojektet och dels av dokumentationer av evenemang som t.ex. Swap Meets. Jag har som avsikt att filma fler evenemang som har med sneakerkulturen i Sverige att göra t.ex. speciella sneakersläpp. Dessa dokumentationer kommer att publiceras på sneakerliv.se

F: Hur många deltagare vill du ha med?
S: Målet är ca 10.

F: Hur lång ska dokumentären vara?
S: Jag siktar just nu på runt 60 minuter. Om t.ex någon tv kanal vill visa den och vill ha den i ett annat antal minuter kommer en sådan version att klippas.

F: Är det bara Jordans och Nike som gäller?
S: Nej. Jag vill att så många märken som möjligt är representerade. Nu har det slumpat sig så att de som hitills blivit filmade har Jordan och Nike sneakers som sina favoriter.
Nike är ju det största sneakermärket så det är inte konstigt att det hitills är och troligtvis kommer att vara överrepresenterat.

F: Hur många par måste man ha för att få vara med?
S: Antalet par sneakers är inte det viktigaste. Det viktigaste är en stor passion för sneakers.

F: Hur kommer dokumentären att distribueras?
S: Första steget är att skicka den till olika dokumentärfilmfestivaler och filmfestivaler med dokumentär avdelning. Efter och om den visas kommer jag att kontakta ex SVT och se om de är intresserade av att visa den. Efter det kommer dokumentären att släppas gratis på nätet och om intresse finns säljas på DVD.

F: Måste man tala engelska om man är med?
S: Nej. Dokumentären är på svenska.

Har du en fråga eller frågor?
Mejla då dem till mig.
leifegnell@hotmail.com

/Leif